05 maart 2020

Wijzer Werven organiseert wederom een workshop in het nieuwe jaar. Dit keer geven zij de training: vrijwilligers management.

Goed vrijwilligers management kan een optimaal hulpmiddel zijn om de visie en missie van de instelling te verwezenlijken en mensen (voor langere tijd) aan de organisatie te binden. Het culturele veld zit te springen om vrijwilligers. Maar: nieuwe vrijwilligers uit andere groepen benaderen, hoe doe je dat eigenlijk? Culturele organisaties zijn hard op zoek naar methodieken, handreikingen en adviezen. Want hoe bemiddel je voor al die uiteenlopende groepen? Moet je bijvoorbeeld iets met de gepensioneerden in de buurt van je organisatie? De bewoners van het asielzoekerscentrum - zijn dat ook potentiële vrijwilligers? En zo ja, hoe werf je deze mensen dan? Jongeren in je ouderenorganisatie - werkt dat wel? Wat heb je de nieuwe vrijwilligers te bieden? En wat vergt het van je organisatie?

Wat is het?
In een sessie Vrijwilligers Management ontwikkelt een culturele instelling een verbeterde vrijwilligersorganisatie. Dit programma is opgesteld voor het vinden, binden en verbinden van vrijwilligers aan de organisatie. De huidige trends en ontwikkelingen zullen het vrijwilligerswerk veel nieuwe kansen bieden. Door het ontwikkelen van een stappenplan wordt ervoor gezorgd dat niets wordt vergeten.
.
Wanneer en waar?
De training vindt plaats op donderdag 5 maart en duurt een hele dag, van 9:30-17:00. De training vindt plaats bij ons in het Designhuis.

Hoe meld ik me aan en wat kost het?
De training bieden wij kosteloos aan. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar info@cultuureindhoven.nl. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden. Doe dit sowieso voor 21 februari.