Direct naar content
20 mei 2022

Eindhoven Cultuurprijs winnaars: hoe is het nu met Meneer Rick?

Afgelopen oktober won Meneer Rick de Rabo Publieksprijs binnen de Eindhoven Cultuurprijs. Het initiatief heeft als doel om alle kinderen in aanraking te laten komen met kunst en cultuur en sport. Door middel van het organiseren van vele naschoolse activiteiten probeert Rick de Wit met zijn team dit te bereiken. Het winnen van de Publieksprijs betekent nog steeds veel voor hem. We spraken hem om te horen hoe het nu met hem gaat.

“Eigenlijk kan ik daar heel kort over zijn: het gaat heel erg goed”, zo vertelt Rick de Wit opgetogen. “Het winnen van de Publieksprijs was voor ons een enorme boost, echt een vorm van erkenning. Je weet dan dat wat je doet ook echt iets betekent voor de stad. Daarom was ik ook zo blij dat we die prijs pakten. Die enorme achterban die we dan toch hebben geeft me echt energie. Het heeft ons meer zelfvertrouwen gegeven en we hebben de middelen meteen in kunnen zetten om door te groeien. Twijfelen is niet meer nodig, we zitten op het goede pad, laten we die stappen nu gaan zetten.”

En dat deed Meneer Rick door het prijzengeld te investeren in groei. Rick: “Zo hebben we direct het geld geïnvesteerd in ons kantoor. Eerder zaten we op twee scholen, nu hebben we gewoon één ruimte voor onszelf en een fijn kantoor waar we alles kunnen faciliteren. Daarnaast hebben we veel nieuwe materialen aangeschaft voor de kinderen. Dat ging van schroeven tot aan sportmaterialen en materialen die helpen bij de ontwikkeling van de creativiteit van kinderen. Het maakt de activiteiten die we kunnen neerzetten breder en op verschillende manieren toepasbaar.”

De groei in activiteiten en faciliteiten heeft ook voor meer deelnemers gezorgd, zo vertelt Rick: “Voor het winnen van de Cultuurprijs waren we ook al enorm aan het groeien, maar de Cultuurprijs heeft dat extra zetje weten te geven. Het bood ons een versnelling. Zo zijn we van 170 kinderen naar 500 kinderen gegroeid die deelnemen aan onze activiteiten.” Die ontwikkeling staat tevens voorop in de toekomst. Rick: “Je merkt dat je na het winnen van zo’n prijs ook serieuzer wordt genomen. Er bieden zich meer samenwerkingen aan, we worden in meer projecten meegenomen en krijgen zo steeds meer opdrachten binnen. We werken nu aan grotere projecten mee die meerdere dagen duren. Dat willen we zeker in de toekomst meer gaan doen.”

Het moge duidelijk zijn dat voor Meneer Rick de prijs winnen een mooie overwinning was, maar hebben ze de winst ook nog een beetje intern kunnen vieren in de tijd van Corona? Rick: “We hebben het met ons team wel een avond goed gevierd ja, maar daarna gingen we meteen aan de slag. Het is echt super fijn om er even bij stil te staan, omdat het echt een kroon op je werk is. Dat gevoel verdwijnt niet zomaar.” Als tip voor de volgende winnaars meldt Rick nog het volgende: “Volg je hart, blijf doen wat je zo goed doet en blijf lekker jezelf. Dan bereik je volgens mij het meeste.”

Nomineer jouw favoriete cultuurmaker nu voor de Eindhoven Cultuurprijs 2022. Dit kan nog tot en met zondag 12 juni via eindhovencultuurprijs.nl.

Momenteel zijn we op zoek naar een nieuwe sponsor voor de Publieksprijs die de culturele ambities van onze stad wil ondersteunen. Ken of ben jij onderdeel van een bedrijf dat interesse heeft? Mail ons dan via info@cultuureindhoven.nl.      

terug naar het overzicht

Gerelateerde artikelen: