Direct naar content
12 mei 2022

Hybrid Music Vibes: in gesprek met This Is LOVSKI

Hybrid Music Vibes is een ontwikkeltraject voor muzikanten/artiesten waarin er wordt gefocust op het vergroten van kennis en vaardigheden om digitale technieken beter in te zetten. Het programma wordt uitgevoerd door de Effenaar. Met dit traject worden 17 Eindhovense artiesten ondersteund en worden de artiesten geholpen met het bouwen aan een duurzamere carrière. Eén van de artiesten die meedoet is Igor Sekulovic, beter bekend als This Is LOVSKI. Wij spraken hem over zijn ervaringen binnen Hybrid Music Vibes.

We spreken Igor naar aanleiding van de opnamesessie die de band in de Effenaar heeft opgenomen. Igor: “Het programma kent verschillende facetten. Zo waren er kennissessies waar ik echt veel aan heb gehad. De sessie met de manager van Di-rect heeft me echt aan het denken gezet: je concept moet overeind blijven en hoe uitgebreid je dat concept neer kunt zetten is afhankelijk van je budget. Maar dat het concept duidelijk blijft is daarin essentieel. Ik dacht vervolgens aan: wat staat centraal in onze live-act? En dat is voor mij echt de beleving van dat moment. In het moment samen zijn en een feestje ervan maken vind ik enorm belangrijk.”Samen er een feestje van maken zat er de afgelopen tijden niet in. Ook voor This Is LOVSKI waren er geen optredens mogelijk en daarin biedt dit programma een nieuwe invalshoek, zo vertelt Igor: “De afgelopen tijd hebben we natuurlijk weinig shows kunnen doen. Dit traject biedt daarin de mogelijkheid om te onderzoeken wat er dan wel mogelijk is. Ik denk zelf dat het elkaar moet versterken. Een digitale uiting zal nooit de belevenis compleet kunnen vervangen, maar wel de belevenis kunnen vergroten. Hoe precies heb ik nog niet concreet, maar nieuwe technieken die momenteel ontwikkeld worden vind ik enorm interessant. AR en VR technologie kunnen zeker daarbij helpen.”
Igor leerde binnen dit traject ook veel van de andere artiesten die deelnemen aan Hybrid Music Vibes: “Kijk, het mooie van dit traject is dat iedere artiest op zijn eigen manier een digitaal optreden kan insteken. Ik geloof vooral in het moment en niet in de perfecte video, dus we hebben alles in one take opgenomen. Het zijn enorm toffe beelden geworden die ons weer helpen in de promotie van onze liveshows. Maar of ik het gehele optreden digitaal ga aanbieden en kaarten ga verkopen, weet ik nog niet. This Is LOVSKI staat voor samen zijn en met elkaar in verbinding zijn. Daarom twijfel ik eraan om van mensen nog te vragen om thuis de stream te gaan kijken. Dit kan voor een andere artiest wel interessant zijn. De uitwisseling met mede artiesten heb ik echt enorm gemist. Alleen al kennis en ervaringen delen met overige muzikanten hebben ervoor gezorgd dat dit traject voor mij persoonlijk een enorm succes is geweest. Ik kan niet wachten om er verder mee aan de slag te gaan. “terug naar het overzicht

Gerelateerde artikelen: