Direct naar content

Cultuur Eindhoven start met het Hybrid Music Vibes programma om Eindhovense artiesten te ondersteunen. De meeste muzikale artiesten zijn voor hun inkomen afhankelijk van optredens. Aangezien bij de poppodia en concertzalen de afgelopen twee jaar geen volwaardige optredens hebben kunnen plaatsvinden hebben artiesten veel minder inkomsten. Door middel van het ontwikkeltraject wordt er gefocust op het vergroten van kennis en vaardigheden om digitale technieken beter in te zetten. Cultuur Eindhoven kan met dit programma 17 Eindhovense artiesten ondersteunen en helpen bouwen aan een duurzamere carrière. Het programma wordt uitgevoerd door de Effenaar.

Het college van B en W stemde in januari in met het voorstel van Cultuur Eindhoven om 300.000 euro aan extra middelen beschikbaar te stellen voor makers in Eindhoven. Het voorstel focuste zich op het bieden van perspectief voor de toekomst van makers tijdens en na Covid-19. Naast de regeling ‘Toekomstperspectief voor Cultuur -  Makers 2022’ en de verhoging van het subsidieplafond van Snelgeld, worden de extra middelen ingezet voor het Hybrid Music Vibes programma.

Tanja Mlaker: “We zijn ontzettend blij dat we met deze extra financiële steun 17 makers direct kunnen ondersteunen en vooruit kunnen helpen. Artiesten en musici hebben gedwongen een lange periode niet op kunnen treden. Met dit programma kunnen we een beetje meer richting de toekomst kijken en artiesten de kans bieden zowel hun kennis over als hun activiteiten online uit te breiden. Meer publiek bereiken via online kanalen helpt ongetwijfeld om beter weerbaar te zijn vanwege het wegvallen van live inkomsten. We vinden het fijn dat de Effenaar hiervoor know-how, netwerk en faciliteiten van Smart Venue inzet.”

Het ontwikkeltraject voor deze 17 Eindhovense artiesten focust zich op de inzet en het gebruik van online streaming kanalen om een groter publieksbereik en additionele inkomsten te genereren. Op deze manier kunnen nieuwe verdienmodellen worden ontwikkeld. De 17 deelnemers zijn Eindhovense artiesten die door Cultuur Eindhoven en Effenaar gezamenlijk zijn geselecteerd. Het gaat om professionele muzikanten in een opbouwende fase van hun carrière.