Direct naar content

Eerste toekenningen feestelijk uitgereikt

Ronald Marinakis, Kyra Antoni, Summervillestock, Black-Out, SIMON en Lenka Bachorikova namen gisterenavond in POPEI een cheque in ontvangst. De cheques van Stichting Cultuur Eindhoven die zij beschikbaar stelt vanuit de subsidieregeling  ‘Impuls voor de jongerencultuur Eindhoven’ zijn er om de jongerencultuur in Eindhoven te stimuleren.

Gisteren vond de uitreiking van de eerste ronde vanuit mei plaats. In augustus (van 21 augustus tot en met 31 augustus) is het weer mogelijk om geld aan te vragen bij Cultuur Eindhoven voor jongerencultuur.

Projecten
Ronald Marinakis
maakt met zijn project JUNGLE Ronald zijn eerste professionele korte film, een actie-thriller van 20 tot 30 minuten die zich afspeelt in de tijd van de kolonisten in Suriname. Het project ontving een bedrag van € 3.000. Kyra Antoni gaat met haar project GLOEI samen met maximaal 10 andere jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud een toneelvoorstelling maken over een maatschappelijk thema uit Eindhoven, wat speelt bij die jongeren zelf. Dit project ontving een bedrag van € 2.997. Summervillestock begint een podcast genaamd Some girls some boys, waarbij gasten uit de Urban scene met elkaar in gesprek gaan over het onderwerp relaties. Dit project ontving een bijdrage van € 440. Black-out maakt een toneelstuk genaamd Running Blue samen met een groep jongeren tussen de 16 en 18 jaar. Het stuk gaat over het lot en in hoeverre je dit in eigen hand hebt en ontving een bedrag van € 3.000. SIMON maakt met Oiseaux Migrateurs d’Afrique du Nord een korte film (45 minuten) over een Eindhovense jongen tussen de 16 en 18 jaar die op het verkeerde pad is geraakt. Na een ongeluk wordt hij door zijn familie naar het geboortedorp van zijn vader in Marokko gestuurd, waar zijn leven volledig verandert. Tenslotte zal Lenka Bachorikova met Ballroom Eindhoven open oefenmomenten en workshops organiseren voor jonge mensen die zijn geïnteresseerd in de ballroom subcultuur. Deze laatste twee projecten ontvingen tevens € 3.000.

Saskia Lammers, wethouder welzijn, werk, armoede, cultuur & design overhandigde de cheques: ‘We willen dat jongeren tussen de veertien en zevenentwintig meer de kans krijgen om zelf culturele activiteiten op te starten. We willen dat ze meer cultuur maken  en beleven in hun vrije tijd.’

Impuls voor jongerencultuur regeling
Afgelopen mei was het mogelijk een aanvraag in te dienen en in augustus is het weer mogelijk om geld aan te vragen bij Cultuur Eindhoven voor jongerencultuur. Onder cultuur verstaan we podiumkunsten, film, beeldende kunst, letteren, erfgoed, design en alles daartussen of een combinatie daarvan. In augustus vindt er een tweede ronde plaats van 21 augustus tot en met 31 augustus. Jongeren en zelfstandige professionals kunnen tot € 3.000 aanvragen. Organisaties kunnen ook aanvragen tot € 20.000, mits het om nieuwe activiteiten gaat die niet tot hun kerntaken behoren.
Benieuwd hoe zo'n aanvraag eruit moet zien? Kijk dan op deze pagina. Daar vind je alle informatie over hoe je moet aanvragen en vind je tevens een voorbeeldaanvraag.