Direct naar content

Met een groep van vier onderzoekende ontwerpers wordt binnen dit project gekeken naar wat een gemeenschap bindt, of zelfs verschillende communities met elkaar verbinden. Dit zijn de connectors; mensen, plekken of producten die zorgen dat mensen bij elkaar komen, betrokken zijn en zich onderdeel voelen van de groep.

De groep focust zich op een eigen methode om de hidden connectors te vinden. Want als je deze connectors vindt, zou je ze dan actiever kunnen inzetten om een gemeenschap op te bouwen? Of zou je zelfs connectors kunnen maken om mensen te werven en zich betrokken te voelen?  

Culturele instellingen kunnen door een sterke community op te bouwen een breder, groter en vooral diverser publiek trekken en binden. Hierdoor staat de culturele sector sterker en hebben meer mensen profijt van wat cultuur ons kan bieden. Samen met verschillende culturele organisaties wordt gekeken hoe zij bezig zijn met hun ledenwerving om te kijken waar de kansen liggen. Ook kijken we bij sterke communities buiten de culturele sector, zodat we van hen kunnen leren.

Groepsleden van dit project:
Hannah van Luttervelt
Hannah creëert graag interactie met externe elementen om publiek te begeleiden, maar ook om iets te communiceren en mensen ergens op te attenderen. Ze vertelt verhalen of werkt aan creatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Dat doet ze vaak door middel van humor en ze laat alle zintuigen hun werk doen in haar werk.


Nicky Liebregts
Nicky verpakt gecompliceerde onderwerpen in vermakelijke ervaringen. Zo creëert ze ingangen binnen debatten door gebruik van alledaagse, herkenbare producten en zo maakt ze de weg vrij voor kennis. Ze is een ervaren ontwerpster en gebruikt haar vaardigheden om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, zoals eenzaamheid en seksuele uitbuiting. Ze werkt tevens als een design coach en consultant om creatieven met elkaar te verbinden.  

Lucandrea Baraldi
Lucandrea is een ervaringsdesigner. Zijn interesse ligt in wat hij noemt 'secondary qualities' van objecten, ruimtes en relaties. Iets wat onder de voorgrond zichtbaar is. Kwaliteiten die je kunt vinden buiten functionaliteit en afmetingen om, zoals culturele significantie, emotionele relaties, zintuiglijke esthetiek, geschiedenis en subjectiviteit. 

Anne Ligtenberg
Anne is een designer en werkt altijd met mensen in plaats van de menselijkheid, waardoor haar projecten persoonlijk en toegankelijk zijn. Met haar werk probeert ze een abstract idee tastbaar te maken. Het doel is om de ideeën begrijpelijk te maken door middel van een mix van beelden, ervaringen en taal. Door de essentie van een onderwerp te vangen probeert ze abstractie te vertalen naar iets zo simpel mogelijk.  

terug naar het overzicht