Direct naar content

Met GO! vmbo wordt vanuit de behoefte van scholen in samenwerking met diverse ontwerpers meer content voor vmbo-opleidingen gecreëerd. Het doel van dit traject is om deze nieuwe content als voorbeeld te laten dienen voor andere scholen. De deelnemende scholen zijn: Sint-Joriscollege, Nuenens College, Novalis College, Aloysius de Roosten, Vakcollege Eindhoven en De Rooi Pannen. Alle scholen hebben een eigen projectplan dat ze uitwerken. 

Het project van het Sint-Joriscollege heeft als doel om een lessenreeks te ontwikkelen en een projectweek te organiseren die in de komende jaar door de CKV docenten van de School geleid kan worden. Tijdens deze lessenreeks zullen de leerlingen vertrouwd raken met het procesgericht werken. De kennis opgedaan in deze lessen wordt toegepast in een projectweek waar de leerlingen actief aan de slag gaan met het procesgericht werken, door het ontwerpen en maken van producten gemaakt van gerecycled plastic.  

De lessenreeks, nu gegeven door een gastdocent, zal ontwikkeld worden tot een lessenreeks die in de komende jaren door de CKV docenten van de School gegeven kan worden. Deze ontwikkelde lessenreeks en projectweek zal opgenomen worden in het bestaande curriculum en jaarlijks terugkeren.

terug naar het overzicht