Direct naar content

Edhv is gevraagd om deel te nemen aan de tentoonstelling ‘Design by Time’ die in 2019 plaatsvindt in New York en in 2020 doorreist in Amerika. Binnen de tentoonstelling willen ze de volgende werken laten zien:  ‘Morphodynamics’ en ‘Time Writers’.

'Morphodynamics' is een installatie waarbij technologie en design samenkomen. De installatie werkt als een kleine tegelfabriek waarin de keramische klei door een aantal slangen in vormen vloeit die door het algoritme van een computer af wordt gespeeld. Op deze manier ontstaan er natuurlijke kringen en duinen in de keramische platen en ontstaat er een relatie tussen natuurlijke processen en digitale processen. Voor de expositie Amerika streeft Edhv er naar om een Morphodynamics 2.0 te ontwikkelen, waarbij de installatie demontabel en gebruiksvriendelijker dient te worden gemaakt, zodat het personeel van Pratt de installatie makkelijk kan bedienen.

'Time Writers' heeft een bijzondere voorgeschiedenis. Stadsarcheoloog Nico Arts vond bij de aanleg van een fietskelder op het 18 Septemberplein de eikenhouten funderingen van de Woenselse Poort, de noordelijke toegang tot de middeleeuwse stadskern van Eindhoven. Een vondst die resulteert in 15 kuub zwart en deels gemineraliseerd hout. Na drie jaar nam ontwerpcollectief Dutch Invertuals het initiatief voor een tentoonstelling op zich. Met Time Writers vertelt Edhv een verhaal waarin een deel van de geschiedenis van Eindhoven wordt tentoongesteld. Na meer dan zeshonderd jaar ondergronds te zijn geweest en te zijn afgesloten van lucht en erosie, komt het hout weer tot leven. 

terug naar het overzicht