Direct naar content

Futurebites is een landelijke stichting die relevante technische en wetenschappelijke ontwikkelingen met grote impact op maatschappij en cultuur inzichtelijk wil maken. Ze doet dat onder meer met culturele activiteiten en door een koppeling te maken tussen innovaties en culturele toepassingen. Futurebites richt zich daarmee op een divers publiek maar wil vooral jongeren enthousiasmeren voor technologie en creativiteit.

Eén van die activiteiten is de Night of the Nerds. Dit evenement wordt mede op initiatief van ASML, sinds 2013 tijdens de Dutch Technology Week in Eindhoven georganiseerd. Het bedrijfsleven, Brainport Development, de culturele – en creatieve sector en het onderwijs werken hierin samen met Futurebites.

Night of the Nerds is gericht op talentontwikkeling en bewustwording van jongeren van 14 tot 20 jaar (van VMBO tot VWO en MBO) voor de fascinatie, de urgentie en het toekomstperspectief van de combinatie creativiteit, technologie, kunst en cultuur. De bedoeling is om interesse en ambitie te mobiliseren door jonge kunstenaars met professionals en het bedrijfsleven te verbinden.

Om de impact van de Night of the Nerds duurzaam te maken is de organisatie gestart met de Creative Tech Academy. Met dit initiatief realiseert Futurebites gedurende de rest van het jaar een aanbod van o.a. workshops, techtalks en video’s voor het onderwijs.

terug naar het overzicht