Direct naar content

De stichting Multi Art Disc (MAD) emergent art centre (1995) profileert zich als een laboratorium en organisator in de sector Art-Science en Digitale Cultuur. MAD wil creatieve industrie en nieuwe technologie verbinden en beschikbaar maken voor innovatieve en artistieke toepassingen die mens en maatschappij helpen de toekomst te omarmen.

MAD emergent art centre profileert zich als een sociale onderneming die als doel heeft technologie democratiseren, interdisciplinaire innovatie entameren en sociale creativiteit bevorderen. Om dit te bereiken positioneert de organisatie kunstenaars en wetenschappers als katalysator. Makers, denkers en allerlei groepen uit de samenleving worden met elkaar in contact gebracht waarbij MAD faciliteert, kennis deelt en wil inspireren. Dit doet MAD op festivals, maar ook gedurende het jaar met andere activiteiten. MAD wil hiermee de komende periode meer zichtbaarheid genereren door succesvolle formats en initiatieven die eerder zijn ontwikkeld duidelijker te presenteren.

 

MAD wil met 3 eigen programmalijnen (Zien, Denken en Doen) een heldere programmering neerzetten onder de verzamelnaam Make the Future. Bij elke programmalijn formuleert MAD thema’s (onderwerpen) en programma’s (concrete activiteiten). MAD ontwikkelt activiteiten zelf zoals Steampunk, de Knotsgekke Voertuigen Parade en Art&Science Salon maar laat zich ook zien op bestaande, door andere partijen georganiseerde evenementen zoals DDW en DTW. Daarnaast is MAD onder meer initiator en organisator van meetup communities.

terug naar het overzicht