Direct naar content

Mies-en-Scène (2016) is het initiatief van theatermaakster Michèlle Rijzewijk. Pand P is de thuishaven en het thinX-traject van het Parktheater biedt vierjarige ondersteuning onder de noemer ‘talentvolle jonge maker’. De theatermaakster wil in deze periode experimenteren met diverse vormen van documentair theater.

Mies-en-Scène werkt met speciale doelgroepen, om de blik te verbreden en in contact te komen met theater, waaronder buurttheater. Mies-en-Scène werkt samen met het Parktheater Eindhoven en ziet zich als een aanvulling op de jongerenactiviteiten die worden georganiseerd door Dynamo. De organisatie neemt zich voor om na het project Stratum Oma’s in 2015 de lijn door te zetten met een andere doelgroep uit de wijk Stratum. Daarbij gaan de gedachten uit naar een multiculturele groep hangjongeren uit de urbanscene. Leidraad is Stratum, de favoriete verblijfplekken van de jongeren, hun dagelijks leven en toekomstdromen.

De documentaire voorstelling 'Urban Swag' staat gepland in het wijktheater Pand P, dat plaats biedt aan een honderdtal bezoekers per speelbeurt.

terug naar het overzicht