Direct naar content

De stichting Sample Culture zet zich in voor ontwikkeling en innovatie van de urban dans en - dansers. Ze wil dit doen door urban culture en hedendaags theater samen te brengen, zowel in artistieke in als op het gebied van publieksbereik. De organisatie realiseert daarvoor theaterproducties waar specifieke urban vormen zoals battles, improvisaties en moderne dansstijlen elkaar ontmoeten.

Open Your Mind is een productie waarbij een cross-over wordt gemaakt tussen straatcultuur en theater. Sample Culture noemt het “social gathering theater”, oftewel theater waar zowel het artistieke als het sociale aspect centraal staat. Dit wordt bewerkstelligd door uitwisseling, ontmoeting en inspiratie tussen professionals, studenten en amateurs. De urban dans community wordt hiermee volgens Sample Culture versterkt.

Open Your Mind is een 2 daags festival met onder meer workshops, battles en showcases. In 2018 beleeft Open Your Mind haar vijfde editie. Het festival vindt plaats in het Parktheater op 24 en 25 februari 2018.

terug naar het overzicht