Direct naar content

Stichting DIOS mp&c, het Parktheater, de Dutch Design Foundation, Brabant C en andere partners in Brabant werken samen aan Tsjechov Land - Eindhoven: een dramatisch event op het snijvlak tussen theater / film / design / wetenschap / natuur en cultuur.

Centraal staat een hedendaags familie-epos over een familie die gedwongen wordt haar landgoed te verlaten. Voor deze multidisciplinaire voorstelling wordt een nieuwe theatertekst geschreven die zich zal baseren op De Kersentuin van Tsjechov, het boek Dwalen in het antropoceen van denker des vaderlands René ten Bos én research in Eindhoven en omstreken. Gedurende een vijf uur durend spektakel zien we hoe het landgoed - en daarmee ook het decor - desintegreert en wordt het publiek meer en meer onderdeel van de open plek die daarmee ontstaat.

Tsjechov Land wil naast een voorstelling ook een denktank zijn over onze tijd. Daarom wordt er onderzoek gedaan en worden er samenwerkingen aangegaan met maatschappelijke, culturele, wetenschappelijke organisaties en burgers. De resultaten daarvan worden verwerkt in voorstelling en randprogrammering. 

René ten Bos (naast Denker des Vaderlands ook hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit) heeft zich verbonden aan Tsjechov Land. Tijdens een interdisciplinaire werkgroep zullen zijn studenten ecologie, filosofie, politicologie en planologie mede bijdragen aan ons onderzoek.

terug naar het overzicht