Direct naar content

Het URBANLAB040 (voorheen HipHopLab 040) is een onderdeel van Dynamo Jeugdwerk. Het URBANLAB040 maakt programma’s, events en producties op het gebied van urban dans, sport, muziek en kunst, onder meer voor het Emoves festival. Deze programma’s worden bedacht en uitgevoerd in Dynamo, in de openbare ruimte, theaters en op poppodia. De organisatie wil daarmee aanjager, coach, innovator, facilitator voor de urban cultuur in Eindhoven zijn.

URBANLAB040 organiseert activiteiten in de verschillende onderdelen van de urban culture. Zo jaagt de organisatie experimentele dansstromingen aan die tijdens de Urban Dansdagen en Open Your Mind getoond worden. Op het gebied van graffiti is URBANLAB040 verantwoordelijk voor Step in the Arena als onderdeel van het Emoves festival.
De organisatie zet zich tevens in voor het welzijn van de jeugd van Eindhoven door hen activiteiten van URBANLAB040 aan te bieden. Jonge talenten en beginnende professionals worden gefaciliteerd en gestimuleerd door coaches en experts die vaak zelf zijn voortgekomen uit het URBANLAB040. Er zijn onder meer masterclasses en er is een talentenprogramma. Ook maakt de organisatie deel uit van Cultuureducatie met Kwaliteit met een aanbod van urban culture voor het primair onderwijs. Ze zet zich in voor de ontwikkeling van een U Academy, cultuureducatie voor het basisonderwijs die aansluit bij de 21e -eeuwse vaardigheden. De organisatie voorziet in een ruim vrijetijdsaanbod in Dynamo en verschillende wijken in Eindhoven.

terug naar het overzicht