Direct naar content
Eindhoven in Beeld

Eindhoven in Beeld bezit een enorm archief van beeld- en geluidsmateriaal uit het verleden van Eindhoven. Binnen dit project ligt de focus op het verbinden van verhalen aan het beeldmateriaal. Met behulp van de vrijwilligers van EiB worden verhalen en foto’s aan elkaar gekoppeld, maar het publiek in Eindhoven wordt ook actief betrokken en uitgenodigd om verhalen in te sturen.
Het online archief wordt zo ingericht dat je als bezoeker kan ‘schatzoeken’ door de collectie. Daarnaast worden de foto’s van EiB voorzien van geotags, waardoor een foto gekoppeld wordt aan de desbetreffende locatie. Er wordt vervolgens een interactieve kaart gedeeld op de website van EiB waar alle locaties en beelden op verzameld worden. Iedereen kan een foto of specifieke locatie toevoegen. Als bezoeker kan je de locaties op gaan zoeken in de stad, door middel van een interactieve kaart of een van de gecureerde thematours. In de stad worden fysieke markers geplaatst., bijvoorbeeld in de vorm van een bord.

De Parels van Eindhoven zijn momenteel zichtbaar in de stad met markers op de grond, maar ook digitaal vindbaar op de website: parels040.nl. 

terug naar het overzicht