Direct naar content

De geschiedenis van Eindhoven is de moeite waard om te verkennen, voor de bewoners en de bezoekers van de stad. In een land met een rijke historie is de geschiedenis van Eindhoven bijzonder. Zonder deze rijke geschiedenis had Eindhoven nooit een stad van de toekomst kunnen worden.
Er is een schat aan informatie te vinden over deze historie maar deze is versnipperd over verschillende websites en door de stad zelf. Hoe kan het verleden van Eindhoven een vaste plek in de stad krijgen en hoe kan de geschiedenis zo in beeld worden gebracht dat het onderdeel wordt van het heden?
Dit wordt gerealiseerd op een typische Eindhovense manier, met een combinatie van design, innovatie en natuurlijk: licht. Fysiek krijgt het project vorm door een monumentaal portaal met kaart die via sensoren en LED-verlichting de interactie aangaat met voorbijgangers.  De kaart en het portaal nodigen vervolgens de bezoekers uit om de verschillende lagen van de geschiedenis van Eindhoven te beleven door middel van Augmented Reality. Door het portaal stap je in het verleden of naar de toekomst.

De Portal staat momenteel op de Markt (naast de draaimolen). Tijdens DDW zal de Portal verhuizen naar het Ketelhuisplein.

terug naar het overzicht