Direct naar content
11 februari 2020

Voor organisaties wordt het honoreren van de codes steeds belangrijker: de Governance Code, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie worden toegepast, wat ook van subsidieaanvragers verwacht wordt. Daarom organiseren we in 2020 bijeenkomsten die ingaan op deze codes. 

De tweede bijeenkomst in deze reeks zal gaan over de Governance Code en Code Diversiteit & Inclusie en zal in samenwerking met cultuur + ondernemen plaatsvinden op 11 februari 2020 van 15.30 - 17.30. Patrick Broekema (adviseur Governance bij Cultuur+Ondernemen) geeft een toelichting op de Governance Code Cultuur 2019 . Wat zijn de belangrijkste thema’s? Welke vernieuwingen staan erin? Wat betekent de toepassing voor jouw organisatie? Goed bestuur en toezicht lijken vanzelfsprekend. Maar hoe werkt het toepassen van die code in specifieke situaties? Hoe organiseer je bestuur en toezicht passend bij wat jouw organisatie nodig heeft? Tijdens deze bijeenkomst bespreken we ervaringen en handvatten om de Governance Code Cultuur in jouw organisatie effectief in te zetten.

Joan Tol (LKCA) geeft toelichting over de Code Diversiteit & Inclusie. Diversiteit & Inclusie is een hot topic. Hoe komt dat en waarom is een veranderkundig perspectief van belang? Waarom is er een nieuwe Code ontwikkeld? Wat betekent de toepassing voor jouw organisatie? En heel belangrijk: hoe doe je dat eigenlijk, werken aan Diversiteit & Inclusie? Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de context van deze code, delen we verhalen uit de praktijk en geven we tips om zelf aan de slag te gaan.

In het laatste deel van de bijeenkomst ben je welkom om zelf je vragen en ervaringen te delen. Deelnemers van de sessie nemen praktische handvatten en tips mee terug naar hun organisatie over hoe de volgende stappen rond goed bestuur en toezicht gezet kunnen worden.  

Voor wie?

Leden de raad van toezicht, leden van het bestuur, directies/managers en medewerkers van culturele instellingen, wethouders, provinciebestuurders, overheden en financiers.

Over de sprekers
Patrick Broekema (adviseur Governance bij Cultuur+Ondernemen) is als lid van de Commissie Governance Code Cultuur 2019 een van de opstellers van de code. Bij Cultuur+Ondernemen houdt hij zich bezig met de begeleiding van zelfevaluaties van besturen en raden van toezicht. Ook adviseert hij organisaties bij complexe governance-vraagstukken met als doel efficiëntie en effectiviteit van organisaties te bevorderen. Zijn jarenlange ervaring in de (woning)corporatiesector als adviseur heeft zijn kennis op het gebied van governance gevormd. 

Joan Tol (Projectleider Code Diversiteit & Inclusie) is o.a. verantwoordelijk voor de totstandkoming van de Code Diversiteit & Inclusie. Bij LKCA houdt zij zich bezig met de ontwikkeling van activiteiten en tools die tot doel hebben de culturele sector te helpen inclusief te worden. Joan is een D&I specialist; door haar jarenlange ervaring in de bancaire sector, trainersvaardigheden, en fascinatie voor gedrag werkt zij vanuit een veranderkundig perspectief aan Diversiteit & Inclusie. 

Aanmelden kan tot en met 6 februari door een mail te sturen naar info@cultuureindhoven.nl.