Direct naar content
12 november 2020

Door de coronacrisis wordt de hele culturele sector hard geraakt. Cultuur Eindhoven heeft in september een presentatie gegeven aan de gemeenteraad Eindhoven, waarin we ook hebben gepleit om in 2021 steun te geven aan makers. Als Cultuur Eindhoven hebben we daarbij de volgende voorbeelden genoemd:
- Investeringen in (toon)ruimte/tijd door gebruik van faciliteiten of bijdragen in beroepskosten zoals b.v. materiaal of huur ateliers/apparatuur.
- Investering in bijdragen voor activiteiten/projecten: hoger budget Snelgeld, een mogelijk garantiefonds of open calls voor innovatie/startkapitaal.
- Opdrachten stimuleren.

Het college heeft daarop Cultuur Eindhoven de opdracht gegeven om een voorstel voor het jaar 2021 uit te werken. We gaan graag een open gesprek aan met de makers van de stad om de behoefte te verkennen en de input in ons voorstel mee te nemen.   

Wil jij digitaal meepraten?  Meld je dan aan voor één van de digitale bijeenkomsten op maandagavond 9 november van 19.00 – 21.00 uur. Of op donderdag 12 november van 14.00 – 16.00 uur.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@cultuureindhoven.nl. Vermeld daarbij welke bijeenkomst jouw voorkeur heeft. Doe dit voor donderdag 5 november. Je ontvangt per mail een uitnodiging voor het gesprek.