Direct naar content
25 januari 2018

Ruim twee jaar nadat stichting Cultuur Eindhoven operationeel is geworden en voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 is het moment daar voor een open gesprek over de Staat van Cultuur in Eindhoven. We organiseren een drieluik: drie gesprekken op drie verschillende locaties in de stad. Gesprekken tussen culturele sector, lijsttrekkers van politieke partijen en betrokken professionals uit andere sectoren. In deze gesprekken komen de volgende vragen aan bod: hoe staat het met cultuur in de stad, wat heeft de stad en al haar inwoners en bezoekers nodig en waar willen we naartoe? Welke (nieuwe) ontwikkelingen en verbindingen zijn wenselijk of noodzakelijk? Welke toekomst wensen we voor cultuur in Eindhoven? Welke dromen willen we uit laten komen? Creëren we een nieuwe horizon?

Kunstenaars, lijsttrekkers en professionals uit andere domeinen gaan open met elkaar in gesprek onder leiding van Oscar Kocken. De eerste thema-avond vindt plaats op donderdag 25 januari van 19.30 – 22.00 uur in de Bibliotheek Eindhoven en heeft als thema: publiek en participatie. Hoe zorgen we ervoor dat cultuur iedereen blijft boeien? Onder andere kunstenaar Tijs Rooijakkers, Hoofd van Studium Generale van TU/e Lucas Asselbergs, Niek Traa van The Ruggeds, politicus Patrick van der Voort (Fractievoorzitter Brede Beweging LinksOm) en raadslid Christo Weijs (CDA) zullen op deze avond aanwezig zijn. 
Henk van Straten brengt literair verslag uit en Gijs Kast zal de avonden in illustraties vastleggen.

Wil je hierbij aanwezig zijn?  Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@cultuureindhoven.nl. De avonden zijn gratis bij te wonen.  

Inloop: 19.30
Start programma: 20.00