Direct naar content
24 maart 2022

Kies je Sport en Kies je Kunst gelanceerd

Door Teun van Roosmalen

Kies Je Sport en Kies je Kunst zijn een initiatief van de gemeente Eindhoven en Cultuur Eindhoven in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Met dit boekje kunnen basisschoolleerlingen dit schooljaar ruim honderd sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. De toevoeging van ‘Kies je Kunst’ is nieuw, want in het boekje staan voor het eerst ook culturele/creatieve activiteiten waaraan kinderen kunnen proeven. Van badminton en turnen tot en met schilderen en knutselen: dankzij dit project kunnen basisschoolleerlingen in Eindhoven vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past. Om deze samenwerking te vieren en de boekjes uit te reiken gingen we samen met Sport van gemeente Eindhoven op maandag 21 maart naar basisschool De Bergen in Eindhoven.In groep 6 van De Bergen waren we de hele dag te gast. Vijftien leerlingen vertelden ons wat ze in het boekje hadden gezien en vooral de variatie viel hierbij op. Carla van Loon, groepsleerkracht: “Geweldig dat er op deze manier aandacht is voor al het culturele en sportieve aanbod van Eindhoven.  Kinderen vinden vaak hun weg naar de populaire sporten wel, maar op deze manier kunnen ze ook kennis maken met activiteiten die wat minder voor de hand liggen.”

Maar dat was niet de enige reden waarom we op deze basisschool te gast waren: tekenwinnaar Jazzy werd namelijk verrast. Zij deed mee aan de Kies je Sport en Kies je Kunst tekenwedstrijd en uit de vele tekeningen die werden ingestuurd werd haar tekening in het boekje geplaatst. Door de winnende tekening won de klas een graffiti workshop die in de middag meteen plaats zou vinden.


  De workshop onder leiding van Marijn van Dynamo werd een enorm succes. Nadat we de kinderen vroegen wat voor cijfer ze deze dag zouden geven, was het laagste cijfer dat benoemd werd een 9. De gehele dag was dan ook een mooie start voor dit nieuwe platform. Aanstaande vrijdag 25 maart kunnen kinderen zich vanaf 15.00 uur inschrijven voor de meer dan 900 sport- en cultuur clinics. Aanmelden kan via www.kiesjesportenkunst.nl.

 

terug naar het overzicht

Gerelateerde artikelen: