Direct naar content
19 februari 2017

Ik kies voor vreugdevolle gedachten

Toen ik ongeveer een jaar geleden aan deze nieuwe baan in Eindhoven begon, werd ik vrijwel meteen ondergedompeld in de theatrale setting van de carnavalsviering. Een prachtige vuurdoop. De dramaturgie was immers fantastisch: alle moeite die in de voorbereidingen was gestoken, de feestende menigte die op het moment suprême niet naar het hoogtepunt werd gedragen (wind en regen verhinderden de optocht) en woensdagochtend een tragisch moment met een dodelijk slachtoffer in de stad. Na tien jaar bij Nationale Opera & Ballet te hebben gewerkt, wilde ik een werkomgeving met wat minder theatraliteit. Dat viel dus nog niet mee. Drama en overdrijving is juist in het dagelijks leven goed te vinden. En in Eindhoven is er meer dan genoeg te beleven.

Wat te beleven hebben, betekent echter nog niet dat je ook wordt meegenomen en meegesleurd in het verhaal. Verhalen genoeg in deze stad, maar waar schuilt de echte overtuigingskracht? Wat raakt je? Wat doet je dromen? En waar droom je van? Ga je mee in het drama of zoek je naar vrolijke gedachten? Optimisme en vreugde zijn fijne metgezellen. Ik gun ze iedereen, want door te delen worden ze alleen maar groter.  

Passie en vasthoudendheid zijn onmisbaar als je je droom wil realiseren. Ik zie dit dagelijks. Gedrevenheid en bevlogenheid te over. Maar als we eens zouden dromen …

terug naar het overzicht

Gerelateerde artikelen: