Direct naar content

In 1957 schonk de familie van Abbe (onder voorwaarden) het Albert Van Abbehuis (hierna: het van Abbehuis), gelegen aan de Bilderdijklaan 19 te Eindhoven aan de Gemeente Eindhoven met als doel om het pand in zetten voor ‘culturele’ activiteiten. In de schenkingsovereenkomst staat dat ‘de gemeente aan het geschonken onroerend goed in overleg met de schenker een bestemming zal geven die de verdere culturele ontwikkeling van de stad Eindhoven beoogt’.

De gemeente is op zoek naar een duurzame invulling van het gebruik van het pand conform het gemeentelijke Vastgoedbeleid en in lijn met het doel zoals in de schenkingsovereenkomst staat aangegeven, zodat een bijdrage geleverd kan worden aan de culturele sector binnen Eindhoven. De gemeente heeft een  Selectieleidraad (<-- klik hier) opgesteld waar alle informatie te vinden is voor het huren van de ruimte. 

Heb jij interesse in het huren van het Van Abbehuis? Meld je dan aan middels de gestelde richtlijnen zoals beschreven in de Selectieleidraad. Aanmelden kan tot uiterlijk 19 januari 2024, 17.00 via vanabbehuis@eindhoven.nl.