Direct naar content

Vandaag werd een Gouden K uitgereikt aan maker Jasper van Es. Stichting Kunstweek kent jaarlijks tien Gouden K’s toe. Dit jaar hebben bijna vijftig wethouders met kunst en cultuur in hun portefeuilles, inwoners uit hun gemeenten voorgedragen voor een Gouden K. Wethouder Saskia Lammers droeg maker Jasper van Es voor: 'Jasper is een voorvechter voor creativiteit in Eindhoven en weet onze stad op vele manieren een stuk mooier te maken. Hij biedt daarin veel ruimte voor kunstenaars en zet ook andere vormen van beeldende kunst, zoals graffiti, op de kaart in Eindhoven en de rest van Nederland.' 

Stichting Kunstweek kende dankzij deze voordracht de Gouden K aan Jasper van Es toe. Jasper reageerde verrast: "Deze Gouden K is een uiting van erkenning voor mijn werk en inzet. Daar ben ik ontzettend blij mee en daarnaast voel ik me ontzettend vereerd."

De Gouden K is een eervolle onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan hen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. Inwoners van Nederlandse gemeenten die zich individueel of namens een organisatie op opvallend positieve wijze hebben ingezet voor het onder de aandacht brengen van beeldende kunst, voor vergroting van het bereik van en/of de waardering voor beeldende kunst en/of voor steun aan (activiteiten van) beeldend kunstenaars en/of het behoud van, de plaatsing van, of restauratie van een of meer kunstwerken, komen in aanmerking voor een Gouden K.