Direct naar content

Op 10 november zullen verschillende projecten hun voorstel pitchen in de Effenaar aan een deskundige jury die expertise heeft op het gebied van duurzaamheid, ondernemen en ontwerpen.
 
De deskundige vierkoppige jury bestaat uit:

Jacqueline Cramer:
Jacqueline Cramer is 45 jaar werkzaam op het milieuterrein binnen het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, de politiek en de universiteit. Ze is strategisch adviseur bij het Utrecht Sustainability Institute (USI) en hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht. Ook is ze ambassadeur ‘Circulaire Economie’ van de Economic Board Amsterdam. Van februari 2007 tot februari 2010 was ze Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Jacqueline Cramer heeft enorm veel ervaring en kennis op het gebied van duurzaamheid en alles wat daarmee te maken heeft.

Bas van Abel:
Bas van Abel is oprichter en lid van de raad van toezicht van Fairphone, de onderneming die als doel heeft een zo eerlijk mogelijk smartphone te produceren, waarbij personeel eerlijk betaald wordt en afval tot een minimum wordt beperkt. Voordat hij Fairphone als start-up begon, was hij Creative Director bij Waag en hoofd van het Open Design Lab. Hij is tevens oud-ambassadeur van DDW. Bas is enorm gefascineerd door duurzaamheid en hoe duurzame ondernemingen rendabel kunnen worden gemaakt. Hij verricht daarbij pionierswerk en is ervan overtuigd dat de smartphone industrie kan veranderen.

Paul van Nunen:
Paul van Nunen is de directeur van Brainport Development. Brainport staat voor de toonaangevende samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Paul werkte daarvoor bij de rijksoverheid waar hij onder meer werkte in communicatie- en voorlichtingsfuncties bij het (toenmalige) ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en bij Algemene Zaken. Hij was tevens directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en woordvoerder van premier Rutte.

Tom van Soest:
Tom van Soest is de directeur van StoneCycling: een bedrijf dat sloopafval hergebruikt in nieuwe bouwmaterialen, zonder dat het afdoet aan de esthetiek. Het bedrijf werd geboren op de Design Academy in Eindhoven, waar Tom aan de slag ging met vele sloopmaterialen om uiteindelijk van daaruit een nieuw stevig en mooi bouwmateriaal te ontwikkelen. In 2011 start het bedrijf en in 2014 werd de eerste WastedBaseBrick gefabriceerd. Daarnaast is Tom bezig met meerdere duurzame oplossingen voor verschillende materialen, zoals tijdens de Bottle Up Project binnen DDW. In 2016 won Tom de Young Designer Award tijdens de Dutch Design Week.