Direct naar content

Conform de vastgestelde Cultuurbrief roept stichting Cultuur Eindhoven een cultuurprijs van de stad Eindhoven in het leven. Cultuur Eindhoven reikt eenmaal per jaar de Eindhoven Cultuurprijs uit aan culturele instellingen, instellingen, initiatieven of individuele makers voor hun verdiensten voor de stad.  
Er worden ieder jaar twee prijzen uitgereikt: een Stimuleringsprijs en een Waarderingsprijs.
In 2017 willen we voor de eerste keer de prijzen uitreiken.

De winnaars worden bepaald door een gerenommeerde jury. Juryleden hebben aantoonbare kennis op verschillende disciplines en vakgebieden, zowel cultureel als breed maatschappelijk. 
Daarnaast vervullen leden van de jury hun taak onafhankelijk en kritisch ten opzichte van elkaar en onafhankelijk van genomineerden. Lees meer over de Cultuurprijs en de jury in het reglement.

Ken jij of ben jij iemand met een track record op het gebied van kunst en cultuur? Of ben of ken jij iemand met een belangrijke, maatschappelijke functie voor de stad Eindhoven die graag wil bepalen wie deze prijs verdient? Nomineer jezelf of die andere persoon dan per mail. Stuur je nominatie inclusief motivering waarom hij of zij onderdeel moet uitmaken van de jury naar info@cultuureindhoven.nl. Doe dit voor vrijdag 19 mei