Direct naar content

Vanaf vandaag is het mogelijk om jouw favoriete cultuurmaker of organisatie te nomineren voor de Eindhoven Cultuurprijs 2024. Dit jaar is het mogelijk om jouw favoriet te nomineren in drie categorieën: Waarderingsprijs organisatie, Waarderingsprijs individu en de Stimuleringsprijs. Via de website www.eindhovenculturalawards.com of www.eindhovencultuurprijs.nl kan je jouw nominaties doorgeven. Vertel, film, maak een collage of schrijf op waarom jij vindt dat jouw keuze de Eindhoven Cultuurprijs moet winnen. Je hebt nog tot en met 18 augustus de tijd om dit te doen.
Oud-winnaars The Ruggeds, Kazerne en Iris Penning vertellen je waarom nomineren een goed idee is.

Nomineren
De opzet van de Eindhoven Cultuurprijs is met de nieuwe categorieën enigszins anders ten opzichte van vorige jaren. Tanja Mlaker (directeur-bestuurder Cultuur Eindhoven): ‘Na zeven jaar hebben we de Eindhoven Cultuurprijs opnieuw onder de loep genomen. We vinden dat we meer recht doen aan alle geweldige makers en goede organisaties in de stad als er afzonderlijke categorieën zijn. Er is zoveel moois gaande in cultureel Eindhoven.’

Het is mogelijk om jouw favoriet te nomineren in drie verschillende categorieën: de Stimulerings- en Waarderingsprijs voor een organisatie en individu. De Waarderingsprijs wordt toegekend aan een individu en organisatie met een aantoonbare staat van verdienste. Welke organisatie heeft jou weten te verrassen en ontroeren en is van uitzonderlijke meerwaarde voor deze stad? Wie of welke maker is onmisbaar voor cultureel Eindhoven? Laat het ons weten door jouw nominatie door te geven via eindhovenculturalawards.com of eindhovencultuurprijs.nl en daar de categorie Waarderingsprijs – individu en/of Waarderingsprijs – organisatie te selecteren.

Bestaat de partij die jij wilt nomineren korter dan vijf jaar en is deze een bijzondere belofte voor cultuur in Eindhoven? Nomineer dan de desbetreffende partij voor de Stimuleringsprijs.
Zorg ervoor dat je altijd een motivatie toevoegt, anders wordt je nominatie niet meegenomen. De motivatie is vrij van vorm en mag beeld, geluid of tekst omvatten.

Over de Eindhoven Cultuurprijs
De Eindhoven Cultuurprijs wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Eind september zal de shortlist bekend gemaakt worden met drie genomineerden per categorie. De uiteindelijke winnaars zullen gekozen worden door een jury bestaande uit Yasin Torunoglu (voorzitter), Leontine Heuvelmans, Tom Loois, Iris Penning en Mark van Rijt. De prijzen worden op maandag 28 oktober tijdens een feestelijk evenement uitgereikt in de Effenaar.