Direct naar content

Op dinsdag 3 november organiseren we samen met Wijzer Werven een training voor makers.  Doel van de training is individuele makers te ondersteunen bij zakelijk denken. 

Voor een kunstenaar staat het artistieke werk voorop. Om daarmee te ondernemen is er al snel een spanningsveld tussen autonomie, onafhankelijkheid aan de ene kant en afhankelijkheid van markt of vraag aan de andere kant. De valkuil is om bij het ondernemerschap alleen te denken aan geld. Vaak blijkt juist relatieontwikkeling belangrijk in het verwezenlijken van dromen en ambities en het succesvol worden in zakelijk opzicht.

De training focust zich op vaardigheden op het gebied van netwerken en je verhaal goed kunnen vertellen.

De training is geschikt voor makers met ambitie, die gemotiveerd zijn het eigen ondernemerschap verder te ontwikkelen.

De trainingsdag bestaat uit drie elementen:
1. Wie ben ik
Waar sta ik als maker, wat zijn mijn dromen, ambities en doelen. Wat wil ik bereiken of teweeg brengen? Welke waarde heb ik, en/of maak ik?

2. De ander
Wie kan/kunnen me helpen bij het verwezenlijken van mijn plannen. Wat zijn de behoeften van deze mensen, bedrijven of organisaties. Zijn er afnemers of geïnteresseerden voor mijn werk? Zijn er partners met wie ik kan samenwerken om mijn propositie te versterken of een nieuw concept neer te zetten? Wat kan ik doen om relaties aan te gaan?

3. Wat is mijn boodschap en is die effectief
Het verhaal goed vertellen. Een goede pitch en vervolgens een goed gesprek leiden tot een duurzame relaties en tot duurzame samenwerking. Het maken van een goed verhaal is maatwerk.

De training zal plaatsvinden van 09.30 - 17.00 bij ons in het Designhuis. Interesse? Schrijf je dan in door een mail te sturen naar info@cultuureindhoven.nl. Doe dit voor zondag 4 oktober.