Direct naar content

Cultuur Eindhoven is op zoek naar een bevlogen beleidsmedewerker op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie. Wij zoeken een nieuwe collega die wil bijdragen om cultuur naar een hoger niveau te tillen en zich ervoor inzet dat zoveel mogelijk inwoners van Eindhoven kunnen genieten van cultuur. Wil jij in een klein en dynamisch team werken om samen deze ambitie waar te maken?

Stichting Cultuur Eindhoven
Cultuur Eindhoven voert in opdracht van de gemeente Eindhoven het cultuurbeleid uit. De statutaire doelstellingen van de stichting zijn vertaald in drie basisfuncties:

 1. Cultuur Eindhoven is een fonds dat op transparante wijze een gelijk speelveld creëert voor de verdeling van subsidies van kunst en cultuur in Eindhoven en verantwoording aflegt over de verdeling en impact van de middelen.
 2. Cultuur Eindhoven is een expert die diverse stakeholders (met name individuele kunstenaars, instellingen en de gemeente) adviseert en beleid ontwikkelt in afstemming met betrokken partijen en stakeholders.
 3. Cultuur Eindhoven is een verbinder die door het aangaan en creëren van (nieuwe) netwerken zorgt voor een grotere zichtbaarheid van en draagvlak voor kunst en cultuur in de stad.

Het team van Cultuur Eindhoven bestaat uit acht personeelsleden en wordt aangestuurd door de directeur-bestuurder. Als beleidsmedewerker is het je taak om bij te dragen aan de ontwikkeling van het cultuurbeleid. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het adviseren van culturele instellingen omtrent beleidsmatige en financiële onderwerpen, het stimuleren van verbindingen tussen de organisatie en culturele instellingen en makers en het vergroten van het externe netwerk van Cultuur Eindhoven. De focus ligt bij deze functie op cultuureducatie en cultuurparticipatie. Je hebt actuele kennis van de ontwikkelingen binnen participatie, onderwijs en jongerencultuur. Daarnaast is kennis over de audiovisuele sector een pre.

Jouw uitdaging

 • als accounthouder van gesubsidieerde instellingen ben je verantwoordelijk voor monitoring en uitvoering van subsidiëring;
 • adviseren van culturele instellingen en makers over beleid, subsidies en andere financieringsmogelijkheden;
 • verbindingen in het veld aangaan en stimuleren;
 • ontwikkelen, richting geven en uitvoeren van cultuurbeleid;
 • externe vertegenwoordiging door het (relevante) netwerk te onderhouden en uit te breiden.

Jouw profiel

 • je beschikt over Academisch/HBO+ werk- en denkniveau;
 • je hebt aantoonbare kennis en ervaring inzake cultuureducatie, cultuurparticipatie en jongerencultuur,
 • je hebt aantoonbare kennis en ervaring van de primaire processen van subsidiëring;
 • je bent in staat om culturele instellingen en makers van beleidsmatig en financieel advies te voorzien;
 • je bent in staat om het culturele veld te overzien en verbindingen te initiëren;
 • je bent in staat om het netwerk van Cultuur Eindhoven uit te breiden in het cultureel en maatschappelijk domein;
 • je kent Eindhoven goed en bent bekend met zowel het culturele als het sociale veld in de stad;
 • kennis over de audiovisuele sector is een pre.

Wij bieden
Een leuk en gemotiveerd klein team met veel ruimte voor eigen initiatief en  ontwikkeling. Salariëring is conform schaal 12 van cao gemeenten (€ 4.279,- tot maximaal € 5.872,-). De aanstelling kan z.s.m. worden aangegaan.

Informatie
Voor meer informatie over Cultuur Eindhoven zie www.cultuureindhoven.nl. Uitgebreidere informatie over de functie vind je terug in de omschrijving van de functieprofielen beleidsmedewerker.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Tanja Mlaker, te bereiken via 06- 46 413 634.

Reacties
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en cv (graag in pdf) naar tanjamlaker@cultuureindhoven.nl. Je kunt tot uiterlijk 31 december 2021 reageren en uitsluitend via e-mail. Gesprekken vinden plaats in de tweede of derde week van januari.  

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.