Direct naar content

Trainee Cultuur Eindhoven (24 uur)

Cultuur Eindhoven is op zoek naar een trainee die in de periode vanaf 1 september 2024 tot eind juni 2025 mee wil bouwen aan een aantrekkelijk cultureel klimaat in de stad. We zoeken iemand die leergierig en gedreven is, iemand die zich wil ontwikkelen en ervoor openstaat om alles binnen cultuurbeleid te proeven. Ben je een jonge professional die ervaring op wil doen in een uitdagende omgeving op het gebied van cultuurbeleid? Wil jij in een klein en dynamisch team werken om deze ambitie waar te maken?

Stichting Cultuur Eindhoven
Cultuur Eindhoven geeft uitvoering aan het cultuurbeleid van de gemeente Eindhoven. De statutaire doelstellingen van de stichting zijn in het beleidsplan vertaald in drie basisfuncties:

 1. Cultuur Eindhoven is een fonds dat op transparante wijze een gelijk speelveld creëert voor de verdeling van subsidies van kunst en cultuur in Eindhoven en verantwoording aflegt over de verdeling en impact van de middelen.
 2. Cultuur Eindhoven is een expert die diverse stakeholders (met name individuele kunstenaars, instellingen en de gemeente) adviseert en beleid ontwikkelt in afstemming met betrokken partijen en stakeholders.
 3. Cultuur Eindhoven is een verbinder die door het aangaan en creëren van (nieuwe) netwerken zorgt voor een grotere zichtbaarheid van en draagvlak voor kunst en cultuur in de stad.

Het team van Cultuur Eindhoven bestaat uit negen personeelsleden en wordt aangestuurd door de directeur-bestuurder. Als trainee ben je met name ondersteunend aan de beleidsmedewerkers bij de uitvoering van het subsidieproces en draag je mede zorg voor uitvoering van diverse projecten, zoals Eindhoven Cultuurprijs en Jong Cultuur.

De functie biedt je de kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van cultuurbeleid in de breedste zin van het woord.

Jouw uitdaging
ondersteuning bieden aan beleidsmedewerkers bij de uitvoering van het subsidieproces zoals check van ontvangen aanvragen, verslaglegging van interne overleggen en voorbereiden van besluitvorming;

 • ondersteuning bij uitvoering van projecten van Cultuur Eindhoven, zoals diverse evenementen en bijeenkomsten;
 • proactief informatie verzamelen over ontwikkelingen in de culturele sector;
 • meewerken aan (verbeter)voorstellen voor analyse, beleid en ontwikkelen projecten.

Jouw profiel

 • je beschikt over Academisch/HBO+ werk- en denkniveau;
 • je bent maximaal 3 jaar geleden afgestudeerd;
 • je hebt aantoonbare kennis inzake verschillende culturele disciplines;
 • je hebt basiskennis van financiën en kan goed overweg met Excel;
 • je bent een verbinder en in staat om personen/initiatieven aan elkaar te koppelen;
 • je bent proactief, nieuwsgierig en geïnteresseerd in ontwikkelingen binnen kunst en cultuur;
 • je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • je bent bekend met de Eindhovense kunst- en cultuursector.

Wij bieden
Een contract voor de periode september 2024 – juni 2025 voor 24 uur per week. Een gevarieerde functie waar je enorm veel werkervaring kunt opdoen en waar je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen binnen een klein en gemotiveerd team. Salariëring conform schaal 7 van de Cao gemeenten.

Informatie
Voor meer informatie over Cultuur Eindhoven zie www.cultuureindhoven.nl.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Tanja Mlaker, te bereiken via managementassistent Judith Groenewoud: 06 - 46 41 36 34.

Reacties
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en cv (graag in pdf) naar info@cultuureindhoven.nl. Je kunt tot uiterlijk 15 juli 2024 uitsluitend via e-mail reageren.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.