Direct naar content

De Stichting Beeldenstorm (1992) vertegenwoordigt sinds 2017 de werkplaatsen van Beeldenstorm en het Grafisch Atelier Daglicht. Beeldenstorm is een werkplaats waar kunstenaars de mogelijkheden van materialen kunnen onderzoeken en driedimensionaal kunnen werken. Grafisch Atelier Daglicht biedt faciliteiten voor grafische technieken.

In de komende jaren wil Beeldenstorm/Daglicht de werkplaatsen verder uitbouwen tot een voorziening voor artistieke innovatie, onderzoek en experiment. Daarin zoekt de organisatie steeds aansluiting bij de actuele wensen van haar gebruikers.

In aanvulling op haar reguliere werkzaamheden wil Beeldenstorm/Daglicht, in samenwerking met de Belgische kunstinstelling WARP, het project ‘De ongehoorzaamheid van de gladde spier’ uitvoeren.

Het project bestaat uit een Artist Village waar jonge makers in gesprek gaan met meer ervaren professionals, een locatietentoonstelling met nieuw en bestaand werk en een symposium. Voor het symposium dat over de kracht van het maken en de rol van werkplaatsen gaat, werkt Beeldenstorm/ Daglicht samen met het Platform Werkplaatsen.

Beeldenstorm/Daglicht wil op deze wijze de experimentele en innovatieve positie van de instelling bevorderen en deze beter zichtbaar maken voor makers, onderwijsinstellingen en een breed publiek.

terug naar het overzicht