Direct naar content
09 januari 2020

Voor organisaties wordt het honoreren van de codes steeds belangrijker: de Governance Code, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie worden toegepast, wat ook van subsidieaanvragers verwacht wordt. Daarom organiseren we in 2020 3 bijeenkomsten die elk ingaan op één van de codes. 

De eerste bijeenkomst organiseren we samen met Kunsten '92 op 9 januari van 10.00 - 12.00 bij ons in het Designhuis over de Fair Practice Code. Kunsten '92 zal een presentatie geven die in zal gaan op het ontstaan en het gebruik van de code en de vijf waarden waar de code op gestoeld is. De belangrijkste thema’s van fair practice worden behandeld, zoals een eerlijke vergoeding, auteursrechten, arbeidsrisico’s en professionalisering/duurzaamheid. Vervolgens wordt er een gesprek over fair practice gemodereerd en wordt een casus met een Eindhovense instelling besproken. Paul Cornelissen is namens Kunsten ‘92 moderator.

De bijeenkomst over de Governance Code zal gecombineerd worden met de Code Diversiteit & Inclusie. Deze bijeenkomst zal in samenwerking met cultuur + ondernemen plaatsvinden op 11 februari 2020 van 15.30 - 17.30.

Vind je deze bijeenkomsten interessant en wil je hier graag bij aanwezig zijn? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@cultuureindhoven.nl.