Direct naar content
04 april 2019

In navolging van de ontbijtsessie in oktober 2018 met Jos Roijmans over de gebiedsontwikkeling in Eindhoven, organiseren we in samenwerking met de gemeente Eindhoven een inspiratiesessie over de gebiedsontwikkeling van Knoop XL. Dit omvat het stationsgebied vanaf het PSV stadion tot aan de Berenkuil. Het doel van deze sessie is om samen na te denken over hoe cultuur in de breedste zin van het woord beter in dit gebied kan landen.
Wethouder Yasin Torunoglu trapt deze ochtend af. Door Jos Roijmans wordt plenair ingegaan op de ambities in dit gebied. Dit hart van de stad is een druk OV knooppunt, zowel van regionaal als van internationaal belang, er rijden op dit moment veel auto’s doorheen, er staan 10.000 nieuwe woningen op de planning, openbare ruimte vormt een belangrijke element en het is een kansrijk gebied om duurzaam te ontwikkelen.
In deelgroepen gaan we verder nadenken over de toekomst van dit gebied, aan de hand van onderstaande vragen:
 - Hoe kunnen we cultuur verankeren in dit gebied? Aan welk type cultuur is behoefte, specifiek in dit gebied?
- Hoe kunnen we het tijdelijke programma invullen?
- Hoe kunnen we (omliggende) wijken in de stad betrekken?

De sessie vindt plaats van 09.00 - 12.00 uur bij ons in het Designhuis, Stadhuisplein 3. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@cultuureindhoven.nl.