Direct naar content

Voor de tweede tranche in 2023 van de subsidieregeling 'Impuls voor Jongerencultuur' hebben we het besluit gepubliceerd. Zeven aanvragen worden gehonoreerd. Het hele besluit is hier terug te lezen. 

Aanvrager Aya Bergkamp gaat aan de slag met Low Key Expo. Future Mentors zal een expositie organiseren tijdens de DDW. Vijftien jonge kunstenaars, makers en designers van verschillende achtergronden werken samen aan deze expositie. 

Catooine maakt een videoproject genaamd 'Bijzonder Buitengewone Routine van Meneer Martin'. Er wordt een pilot gemaakt voor een videoproject dat jong en oud samen gaat brengen. Een man van 91 jaar wordt gevolgd. Later zullen twee jongeren zijn rol spelen. 

De Fabriek gaat vanaf oktober 2023 aan de slag met het concept Young at Night: een initiatief waarbij telkens voor acht jonge makers de mogelijkheid wordt geboden hun werk te tonen en met elkaar te bespreken.

Gion van den Broek organiseert met BREEK een evenement dat in de kelder van Area51 gaat plaatsvinden, waarbij museum en club tot één geheel wordt gesmeden.

Nicole Plender gaat aan de slag met een nieuwe modeshow genaamd Magic Water World Fashion Designs. In voorbereiding op haar nieuwe collectie en show worden er modellen gescout en begeleid. 

Salvia Arts maakt met Queerapie een podcast die zich richt op het bespreekbaar maken van de mentale gezondheid van queer jongeren. Het doel van de podcast is om (h)erkenning te bieden aan de doelgroep door verhalen te vertellen waar momenteel nog een taboe op rust. 

Tenslotte zal Stichting Meer Liefde aan de slag gaan met Meer Liefde in Hiphop (50 jaar Hiphop vieren). Cultuurparticipatie zal bij dit project gestimuleerd worden bij jongeren in Woensel door een breed cultureel event te organiseren in jongerencentrum Pitstop.