Direct naar content

Subsidieregeling voor Eindhovense jongeren op het gebied van cultuur

In mei en augustus 2023 is het voor jongeren mogelijk om subsidie aan te vragen bij Cultuur Eindhoven voor jongerencultuur. Jongeren tussen de veertien en zevenentwintig jaar oud krijgen de kans om zelf culturele activiteiten op te starten met en voor hun leeftijdsgenoten. Met cultuur worden podiumkunsten, film, beeldende kunst, letteren, erfgoed, design en alles daartussen of een combinatie daarvan bedoeld. De subsidieregeling heet 'Impuls voor Jongerencultuur Eindhoven' en treedt vrijdag 12 mei in werking. Met die regeling wil Cultuur Eindhoven samen met de afdeling preventief jeugdbeleid ervoor zorgen dat jonge Eindhovenaren meer cultuur maken en beleven in hun vrije tijd. De extra middelen zijn door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap beschikbaar gesteld en zijn bestemd voor activiteiten in 2023. Er is een totaalbedrag van € 250.000 beschikbaar.

Binnen de eerste ronde van deze regeling is het mogelijk om van 15 mei tot en met 31 mei een plan/aanvraag in te dienen. In augustus vindt er een tweede ronde plaats van 21 augustus tot en met 31 augustus. Jongeren en zelfstandige professionals kunnen tot € 3.000 aanvragen. Organisaties kunnen ook aanvragen tot € 20.000, mits het om nieuwe activiteiten gaat die niet tot hun kerntaken behoren. Wethouder Saskia Lamers (Cultuur): ‘Ik hoop dat we met deze regeling jongeren net dat financiële duwtje kunnen geven waardoor hun plannen ook werkelijkheid kunnen worden.’

Meer informatie over de regeling is te vinden via deze pagina: https://www.cultuureindhoven.nl/impuls-voor-jongerencultuur-eindhoven.
Meer weten? Kom naar ons spreekuur, elke maandag van 13.00 – 15.00 uur, of bel of mail onsAchtergrond Impuls voor Jongerencultuur Eindhoven

Gemeente Eindhoven heeft van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap extra middelen ontvangen voor Impuls Jongerencultuur. Met deze middelen wil de Staatssecretaris extra ondersteuning geven aan lokale plekken en initiatieven voor en door jongeren om zich creatief te ontwikkelen.