Direct naar content

Chris Sigaloff is aangesteld als kwartiermaker designmuseum/future lab. Zij zal gaan onderzoeken wat de inhoudelijk en financiële haalbaarheid gaat zijn voor een instituut voor design en technologie in Eindhoven. 

Chris Sigaloff was tot oktober 2018 voorzitter van de adviescommissie die in opdracht van de Raad voor Cultuur het advies ‘Ontwerp voor de toekomst’ opstelde. Haar advies is in oktober in Eindhoven gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week. Tot juni 2017 was ze directeur van Kennisland en daarvoor was zij werkzaam bij Business Universiteit Nyenrode. Zij is een van de oprichters van Spring House en lid van de Raad van Toezicht van Hogeschool Inholland en van Stichting Kriterion. Ze kent Eindhoven goed en heeft de afgelopen jaren (2015-2017) samengewerkt met Het Nieuwe Instituut en de gemeente Eindhoven via de DATAstudio.

Eind december werd bekend dat er vanaf januari een kwartiermaker designmuseum/future lab aangesteld zou worden. 
De komende maanden gaat de kwartiermaker hard aan de slag om een gedragen plan te ontwikkelen, met daarin een uitgewerkte propositie voor een designmuseum/future lab.