Direct naar content

In 2022 geen geldprijs voor winnaar Publieksprijs?

In maart dit jaar communiceerden we al over het feit dat we op zoek zijn naar een nieuwe sponsor voor de Publieksprijs van de Eindhoven Cultuurprijs: een prijs die bestaat uit een geldbedrag van € 7.500 en die ieder jaar wordt uitgereikt aan het genomineerde initiatief dat de meeste stemmen van het publiek ontvangt. Na een brede en grondige zoektocht is er binnen het bedrijfsleven in de Brainport-regio nog geen nieuwe partner gevonden die bereid is een bijdrage te leveren aan de Cultuurprijs van de stad.

De Eindhoven Cultuurprijs bestaat inmiddels zes jaar. De Publieksprijs zorgt ervoor dat de Cultuurprijs zichtbaar is in de stad Eindhoven voor iedere inwoner. In 2021 stemden meer dan 6.000 mensen op hun favoriete cultuurmaker voor de Publieksprijs. De Eindhoven Cultuurprijs geeft daarmee een steun in de rug aan culturele initiatieven uit de stad. We zijn op zoek naar een sponsor die ons als echte partner helpt om de Cultuurprijs naar een hoger niveau te tillen. We hadden tot nu toe contact met verschillende bedrijven. Helaas bleek dat meerdere partijen geen sponsorbeleid hebben en wanneer dit wel het geval was, ze geen budget beschikbaar hebben voor cultuur.      

Tanja Mlaker, directeur-bestuurder Cultuur Eindhoven: “Het is ontzettend teleurstellend dat we dit jaar geen geschikte partij hebben gevonden binnen het bedrijfsleven die bereid is te investeren in de Eindhoven Cultuurprijs. We blijven verder zoeken en hopen dat de bereidheid tot sponsoring in het bedrijfsleven in de nabije toekomst zal toenemen. Het zou fijn zijn als we een partner vinden  die samen met ons de Cultuurprijs extra glans wil geven. ”

Over de Eindhoven Cultuurprijs
De Eindhoven Cultuurprijs wordt ieder jaar uitgereikt in drie categorieën: Stimuleringsprijs (voor organisatie/maker/initiatief die minder dan 5 jaar bestaat), Waarderingsprijs (waardering voor organisatie/maker/initiatief voor verdienste voor de stad) en een Publieksprijs. De winnaars van de eerste twee categorieën worden door een jury bekendgemaakt, de winnaar van de Publieksprijs wordt gekozen door het publiek. De genomineerde partij met de meeste stemmen ontvangt deze prijs. De Stimulerings- en Waarderingsprijs worden voor een bedrag van € 7.500 gefinancierd uit het cultuurbudget van de gemeente Eindhoven. De prijzen worden dit jaar uitgereikt tijdens een feestelijk evenement in de Effenaar op maandag 10 oktober.