Direct naar content

De coronacrisis heeft impact op het sociaal en mentaal welzijn. Dat geldt in het bijzonder voor mensen die al kwetsbaar waren, zoals (eenzame) ouderen.

Met een éénmalige extra impuls voor culturele activiteiten wil Cultuur Eindhoven bijdragen aan de verbinding met- en tussen (eenzame) ouderen middels cultuur. We hebben hiervoor eenmalig een budget van maximaal € 100.000,- beschikbaar en willen hiermee nieuwe projecten in de stad mogelijk maken. De maximale bijdrage per project is € 15.000,-. We streven ernaar dat bij deze projecten ouderen een actieve rol hebben, niet alleen als deelnemers, maar ook al bij de opzet van de activiteiten. Daarom is het vereist dat het om projecten gaat waarin culturele partners samenwerken met wijk- en buurtinitiatieven, initiatieven van ouderen, zorginstellingen en/of andere maatschappelijke organisaties.

Een projectplan met de begroting kan bij Cultuur Eindhoven worden ingediend tot uiterlijk 1 november. Hieronder vind je verdere details over de aanvraagprocedure, besluitvorming en planning.

Met nieuwe culturele projecten en activiteiten in Eindhoven bijdragen aan de verbinding met -en tussen (eenzame) ouderen in de stad middels cultuur. 

Heb jij een mooi project in gedachten of wil je meer weten? De gehele open oproep vind je hier terug.