Direct naar content

Het is vanaf nu mogelijk om te stemmen op de gemeente Eindhoven voor de publieksprijs binnen de BNG Bank Erfgoedprijs. Je stem uitbrengen kan via deze website. 

De BNG Bank Erfgoedprijs is een prijs ter waarde van 25.000 euro voor de gemeente die het best met zijn erfgoed omgaat en daar op inspirerende wijze zijn inwoners bij betrekt. Het thema dit keer is Erfgoed & Kunst. Het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 wil met deze prijs goede voorbeelden delen en andere gemeenten inspireren.
 
De inzending van Eindhoven gaat duidelijk over Erfgoed & Kunst, en hoe ze elkaar inspireren. Erfgoed wordt in Eindhoven toegankelijk en zichtbaar gemaakt in de openbare ruimte en via nieuwe media. De projecten die gerealiseerd zijn binnen onze open call van erfgoed sluiten hier naadloos bij aan: de Portal (zie foto), Parels van Eindhoven, de nieuwe putdeksels in de stad en Eindhoven Panorama. 

Andere genomineerden gemeenten zijn Almere, Breda en Regio Oost Achterhoek. Stemmen kan tot en met 31 mei. De winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2022 wordt bekend gemaakt op 2 juni 2022.