Direct naar content

Het college van B en W heeft dinsdag 21 januari de nieuwe leden van de Raad van Toezicht voor Stichting Cultuur Eindhoven benoemd. Gabrielle van Asseldonk (voorzitter), Nico Jansen en Leon Heuts zijn per direct benoemd tot toezichthouders.

Gabrielle van Asseldonk: ‘Kunst en cultuur zijn als zuurstof voor een stad. Ze zorgen voor verbetering van sociale inclusiviteit en culturele diversiteit. Stichting Cultuur Eindhoven is een van de pijlers in de stad Eindhoven die daar een rol in speelt. We willen als toezichthouders graag een bijdrage leveren door die rol goed in te vullen.’

Gabrielle van Asseldonk (voorzitter)
Gabrielle van Asseldonk is adviseur binnen volkshuisvesting. Ze heeft meer dan 22 jaar ervaring als adviseur op het gebied van bouwen en wonen en als toezichthouder binnen de corporatiesector. Gabrielle van Asseldonk is zeer bekend met Eindhoven. Ze woont er sinds 1975 en is er altijd actief geweest. Zo was ze betrokken bij de oprichting van een vrouwenopvanghuis en stond ze mede aan de wieg van Temporary Art Centre (TAC). Ze werkte samen met veel partijen zoals de gemeente Eindhoven, Woonbedrijf en Buurt Cultuur Fonds. Tenslotte heeft ze tevens politieke ervaring in de vorm van de functie als raadslid.

Nico Jansen
Nico Jansen was bijna 20 jaar hoofd Culturele Zaken voor de gemeente Utrecht. Hij heeft tevens uitgebreide juridische ervaring en ook deskundigheid op het gebied van het sociaal verzekeringsrecht en het arbeidsrecht.  Op het terrein van cultuur heeft hij diverse nevenactiviteiten vervuld, onder meer als lid van de Raad van Toezicht van debatcentrum Balie te Amsterdam en  als adviseur van WWIK (Wet Werk en Inkomen Kunstenaars).

Leon Heuts
Leon Heuts is journalist, docent, onderzoeker en veelgevraagd spreker voor debatten en lezingen. Momenteel is hij werkzaam als hoofdredacteur van NEMO Kennislink, wat zich richt op al het nieuws omtrent wetenschap. Daarnaast is hij eigenaar van The Human Story, een mediaplatform dat zich richt op humanities en technologie. In 2016 werd Leon Heuts genomineerd als hoofdredacteur van het jaar voor het blad Filosofie magazine. Naast zijn werk als hoofdredacteur heeft hij zelf boeken geschreven (De filosofie Twittercanon) en was hij initiator van onder meer Thinking Planet (TivoliVredenburg), Nederland op de Sofa (Pakhuis De Zwijger), Academie voor Nutteloze Kennis (Volkshotel) en de filosofie marathon.