Direct naar content

Cultuur Eindhoven start samen met Studio040 een talkshow over cultuur genaamd EindjeCultuur. Het programma wisselt gesprekken met gasten in de studio af met items op locatie. Ondanks het gebrek aan grootse activiteiten bij de culturele instellingen vanwege corona, zitten makers en organisaties zeker niet stil. Met EindjeCultuur wordt zichtbaar wat er wel allemaal gebeurt op het gebied van kunst en cultuur in deze tijden. Het programma zal gepresenteerd worden door Anemoon Langenhoff die elke show wordt bijgestaan door een tafelgast. Stadsdichteres Iris Penning draagt elke uitzending een eigen werk voor. De eerste aflevering wordt 27 maart uitgezonden om 18.00 uur op Studio040. Deze aflevering is  hier terug te kijken.

De eerste aflevering richt zich op het thema: hoe blijf je in deze tijden met cultuur bezig? Deze uitzending kent een uitgebreid scala aan gasten, waaronder organisatie Tante Netty, Woody Veneman en Clemens Mathijsen van BEM (Bond Eindhovense Muziekverenigingen). Daarnaast zijn er items op locatie van o.a. de Liefde & Passie stoet; een stoet van een groep artiesten (muzikanten en theater) dat het terrein van de Grote Beek over trekt, waarbij het publiek van achter hun eigen ramen of vanuit de buitenruimte toekijkt. Plus een item van B-Major, een koor dat ondanks corona nog steeds op afstand samen kan zingen. De tafelgast die tijdens de gehele uitzending naast Anemoon plaatsneemt bij de eerste aflevering is Maaike Mul, projectleider van Vitalis WoonZorg Groep. Tijdens de tweede aflevering zal Anemoon worden bijgestaan door singer-songwriter en voormalig profvoetballer Björn van der Doelen. Naast de items zal stadsdichteres Iris Penning per uitzending een gedicht op locatie voordragen dat aansluit bij het desbetreffende thema.

In totaal worden er 6 uitzendingen van EindjeCultuur gemaakt in de tijdspanne van 3 maanden. Per aflevering wordt één thema uitgelicht. De volgende thema’s komen aan bod:

1. Hoe blijf je met cultuur bezig? – uitzending 27 maart – herhaling op 3 april
2. Jeugd en cultuur – uitzending op 10 april – herhaling op 17 april
3. Erfgoed – uitzending op 24 april – herhaling op 1 mei
4.Cultuur voor iedereen – uitzending op 8 mei – herhaling op 15 mei
5. Transitie in de stad – uitzending op 22 mei – herhaling op 29 mei
6. Toekomstvisie – uitzending op 5 juni – herhaling op 12 juni

Vanaf zaterdag 27 maart elke week te zien op Studio040 om 18.00 uur: EindjeCultuur. De uitzendingen worden na uitzending nog 24 uur herhaald. 

Bekijk de leader van het programma hier.