Direct naar content

Afslag Eindhoven (2007) maakt poëtisch theater dat met twee voeten in de wereld staat van grote ontwikkelingen zoals robotisering, klimaatverandering, urbanisatie en migratie. De voorstellingen zijn onderdeel van een breder proces in relatie tot wetenschappers, ondernemers en andere (kunst)disciplines. Afslag Eindhoven speelt op locaties die bijdragen aan de zeggingskracht van de voorstelling en wil het publiek een totaalervaring bieden. 

Afslag Eindhoven neemt zich voor jaarlijks een groot, multidisciplinair locatietheaterproject op te zetten en performances te ontwikkelen en spelen. Hiermee wil de groep reageren op globale ontwikkelingen die doordringen ‘tot in alle uithoeken van Nederland’ en vragen oproepen over morele dilemma’s. In combinatie met onderzoek en brede samenwerking wil het gezelschap theater inzetten als middel voor reflectie en dialoog over actuele thema’s.

Afslag Eindhoven werkt met groepen, disciplines en locaties die weinig met theater van doen hebben om theater zo letterlijk ín de wereld te plaatsen. Het gezelschap combineert kunstdisciplines, wil doordringen in andere leefwerelden en de dialoog zoeken met wetenschappers, ondernemers en andere domeinen.

terug naar het overzicht