Direct naar content
24 april 2018

Eindhoven Cultuurprijs winnaars: Hoe is het nu met Gianni Jorissen?

De jonge ondernemer Gianni Jorissen wist afgelopen november de Stimuleringsprijs te winnen van de Eindhoven Cultuurprijs. De jury meldde in haar rapport: ‘Gianni kan echt iets toevoegen aan het huidige culturele landschap van Eindhoven. Dit komt met name door zijn passie in wat hij doet en zijn ijzersterke motivatie.’ We zochten hem op om te vragen wat Gianni in de tussentijd heeft kunnen doen en wat hij met de prijs ter waarde van €7500 heeft kunnen bewerkstelligen.

De ijzersterke motivatie bleek Gianni de afgelopen tijd harder nodig te hebben dan gedacht. Gianni: ‘Nadat verschillende bedrijven waar ik mee samenwerkten omvielen moest ik de Cultuurprijs op een andere manier inzetten. Het geldbedrag werd een soort reddingslijn in plaats van een extra boost, want veel evenementen die ik gepland had staan moesten geannuleerd worden. Dat was natuurlijk enorm balen. Ik zat gewoon even zonder werk, maar dat zorgde tevens voor bezinning. Ik kon echt nadenken over wat ik nu in de toekomst wilde. ’

Een van de eerste dingen die Gianni deed na het winnen van de cultuurprijs is het aannemen van een stagiair. Gianni: ‘ik wist wel dat ik ondersteuning nodig had en met het winnen van de Stimuleringsprijs kon ik een stagiair aannemen die me echt in alles ondersteunt. Een enorme winst.’ Gianni is in die moeilijke periode dan ook allesbehalve stil gaan zitten: ‘ Nadat ik even geen evenementen had, ben ik met het B2B gedeelte aan de slag gegaan voor mijn bedrijf. Diezelfde stagiair is momenteel dan ook bezig om de B2B tak van het bedrijf op te zetten. Dit gaat binnenkort online. Daarnaast ben ik vooral aan het kijken naar meerdere locaties om mijn evenementen uit te breiden en dat gaat voorspoedig. Er is een concreet pand waar ik waarschijnlijk echt mee aan de slag kan.’

Mede dankzij de Cultuurprijs wist hij dan ook snel weer nieuwe evenementen op poten te zetten. Gianni: ‘Verschillende mensen heb ik benaderd met het juryrapport van de Eindhoven Cultuurprijs en komen dan snel bij me terug. Ook hebben organisaties me benaderd naar aanleiding van het winnen van de Stimuleringsprijs met concrete opdrachten. Culturele instanties vinden me ineens beter. Dat is natuurlijk hartstikke mooi. Ik gebruik het dus nog steeds bij mijn pitches’, vertelt hij met een glimlach. ‘Daarnaast ben ik gevraagd om te adviseren bij een Eindhovens festival en dat dat geeft ook aan dat ik serieus wordt genomen.’ Je zou kunnen zeggen dat Gianni met zijn Stimuleringsprijs gestimuleerd werd om opnieuw kritisch naar zijn onderneming te kijken. Gianni: ‘Soms moet je even diep vallen om uiteindelijk weer die top te bereiken. En die top is zeker weer in zicht.’


Vanaf donderdag 26 april kan je weer stemmen op jouw favoriete maker die volgens jou de Eindhoven Cultuurprijs 2018 verdient. Nomineren kan via www.eindhovencultuurprijs.nl.

terug naar het overzicht

Gerelateerde artikelen: