Direct naar content
06 juni 2022

Eindhoven Cultuurprijs winnaars: hoe is het nu met Wildpark?

Afgelopen oktober won Wildpark de Stimuleringsprijs binnen de Eindhoven Cultuurprijs. Wildpark werd al twee keer eerder genomineerd en op de shortlist gezet en wist in 2021 dus de prijs te pakken. Het initiatief bestaat uit een groep bevlogen theatermakers die professionele voorstellingen maakt, zowel mét als vóór jongeren en kinderen. Bij het initiatief kunnen kinderen binnen veilige kaders hun creativiteit en artisticiteit ontwikkelen en kan men dromen en experimenteren. Na onzekere tijden door Corona en vele beperkingen kan Wildpark nu weer volop aan de bak. We spraken Annemiek Nienhuis over hoe het nu met de organisatie gaat.

Annemiek brandt meteen los: “We hebben het ontzettend druk, en dat is goed toch? Nadat we weer los konden na alle Corona ellende gingen we ook echt meteen los. Zo zijn we druk met Weiland, Kies je Sport en Kunst, verschillende voorstellingen en druk met alle subsidie aanvragen voor de komende jaren. Het was echt fijn om te zien dat toen het weer kon het direct ook allemaal ontplofte. We vervelen ons dan ook geen moment.” En dat is niet gek als je naar de agenda kijkt voor de komende periode:
in de laatste week van de zomervakantie is er een Weiland week. Meer informatie daarover vind je hier. Daarnaast speelt Wildpark nog voorstellingen, waaronder ‘Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs’. In september wordt deze voorstelling nog vier keer vertoond in Pand P, meer informatie is hier te vinden. Vanaf eind oktober speelt Wildpark ‘Anne, 12 jaar, wordt een groot succes’. Meer informatie daarover vind je hier.

Genoeg te doen de komende periode dus, maar heeft de Cultuurprijs daar nog iets mee van doen gehad? Annemiek vertelt: “We werden al twee keer eerder genomineerd en dat gaf ons al zo’n enorme opsteker. We merkten dat het hielp bij het aanvragen van subsidiegelden, bij relaties, maar ook vooral voor jezelf is het fijn om te ervaren dat je gezien wordt. Nadat we in 2021 voor de derde keer genomineerd werden voelde het wel alsof we óf nu moesten winnen óf dat het daarna dan maar eens klaar moest zijn”, zo geeft Annemiek lachend aan. “En dat je dan dus wint, dat is wel een kers op de taart. Vooral voor ons persoonlijk. Ik denk echter dat het winnen van de prijs geen vereiste is om in je eigen stad serieus genomen te worden. Een nominatie biedt dat echt al meer dan voldoende. Dat geeft de waardering aan vanuit de stad en bood ons al zoveel zelfvertrouwen.”

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar wat Wildpark met de prijs heeft kunnen doen. Annemiek legt uit: “Eigenlijk hebben we hem nog helemaal niet uitgegeven. De waan van de dag is zo groot en we hebben de prijs in een apart potje vastgezet. We willen er wel iets speciaals mee gaan doen, maar wat precies weten we nog niet. We hebben er overigens wel een printer mee kunnen kopen, heel praktisch en dat was ook echt nodig.” En hebben ze de winst dan wel kunnen vieren? Annemiek: “Dat hebben we dan wel weer gedaan. De kinderen die ons hebben geholpen en het gesprek met de juryleden hebben gevoerd hebben we meegenomen naar Enversed. Daar hebben we ons in Virtual Reality uitgeleefd.”

Tenslotte heeft Annemiek als inmiddels veteraan van de Eindhoven Cultuurprijs nog tips voor potentiële toekomstige winnaars/genomineerden: “Wees niet te bescheiden, toon trots wat je doet en roep mensen ook echt op om jou te nomineren. Je moet gezien willen worden. In een stad als Eindhoven is iedereen enorm bereid je te zien en te horen. Dus wees niet bang en laat jezelf zien. Genomineerd zijn is echt al zo’n eer en helpt je al zoveel verder. Om die erkenning te ontvangen moet je jezelf er echt voor open stellen. Doen!

Nomineer jouw favoriete cultuurmaker nu voor de Eindhoven Cultuurprijs 2022. Dit kan nog tot en met zondag 12 juni via eindhovencultuurprijs.nl.


terug naar het overzicht

Gerelateerde artikelen: