Direct naar content
16 april 2023

Verslag bijeenkomst concept Cultuurscan 4 april

Op 4 april vond de eerste bijeenkomst plaats met betrekking tot de concept Cultuurscan: een overzicht van het feitelijke beeld van de stand van kunst, cultuur, creativiteit en trends in de stad. In het Parktheater werd eerst een algemene presentatie gegeven over de concept Cultuurscan en was er vervolgens gelegenheid om feedback te geven. Tenslotte werd er in drie verschillende thematafels dieper ingegaan op de volgende drie onderwerpen: de versterking van cultuur in een groeiende stad, makersklimaat en cultuur van en voor iedereen.



Bij thematafel 1 kwamen onderwerpen als verbindingen (onderling bij organisaties en verder daarbuiten), toekomstvisie en ruimtes aan bod. Bij thematafel  2 werd er veelal gesproken erkenning, subsidies en ruimte en ten slotte werd bij thematafel 3 ingegaan op welke doelgroepen er wel en nog niet bereikt worden door organisaties en waar nog kansen liggen op het gebied van toegankelijkheid van informatie.

Het gehele verslag van de bijeenkomst is hier te vinden. 

Aan de hand van de verzamelde feedback verschijnt uiterlijk eind juni dit jaar een tweede conceptversie. Deze zal tevens de belangrijkste uitdagingen voor het toekomstige cultuurbeleid bevatten. De hele maand april is het nog mogelijk om je feedback aan ons door te geven. Dat kan door te mailen naar info@cultuureindhoven.nl

terug naar het overzicht

Gerelateerde artikelen: