Direct naar content

Veel nieuwkomers met positief advies

De Cultuurraad heeft de definitieve adviezen voor projecten tranche 2, 2023 bekend gemaakt. De Cultuurraad heeft een positief advies over zeven van de acht aanvragen. Bij de positief beoordeelde plannen zijn ook twee opvallende nieuwe aanvragers die makers uit de stad het podium willen bieden: Baranka Music en Eindhoven Pride.

In de aanvragen zien we meer kansen voor makers uit de stad terug, zoals bij het Eindhovense Pride festival, dat georganiseerd wordt door COC Eindhoven en bij Baranka Music B.V, het muzieklabel van Fresku dat zich richt op jonge talenten en opkomende artiesten. Verder zien we in de aanvragen projecten terug die zich richten op jeugd en jongeren. Zo focussen een aantal activiteiten zich specifiek op kinderen, zoals het Weet ik Veel! festival en het Taartrovers festival. Theaterplan en MAD richten zich op hun beurt op jongeren. Tenslotte biedt een nieuwe samenwerking van Van Piere, Watershed en Bibliotheek Eindhoven in de vorm van De Stadsredactie nieuwe mogelijkheden om met schrijven en taal meer inwoners van Eindhoven te prikkelen. 

Op 31 januari 2023 sloot de mogelijkheid om voor deze ronde subsidie aan te vragen. Voor deze tweede ronde binnen projecten is een bedrag van € 180.000 beschikbaar, conform het subsidieplafond.

Het totaalrapport van de adviezen vind je hier