Direct naar content

Nomineer jouw favoriete culturele project, instelling, initiatief of kunstenaar voor de Eindhoven Cultuurprijs.

Cultuur Eindhoven reikt éénmaal per jaar de Eindhoven Cultuurprijs uit aan culturele instellingen, initiatieven of individuele makers voor hun verdiensten voor de stad. Je kan jouw favoriet nomineren in 2 categorieën: een Stimulerings- en Waarderingsprijs. De Waarderingsprijs wordt toegekend aan een maker/instelling met een aantoonbare staat van verdienste. Voor de Stimuleringsprijs komen makers/instellingen in aanmerking die korter dan vijf jaar bestaan en een bijzondere belofte voor cultuur in Eindhoven zijn.

Wil jij graag een instelling, initiatief of maker nomineren? Ga dan naar de website eindhovencultuurprijs.nl en vul het formulier in. Vergeet niet jouw keuze goed te motiveren. Je kunt t/m zondag 9 juni jouw favoriet nomineren. In augustus wordt de shortlist bekendgemaakt. 

Vervolgens maken alle partijen op de shortlist tevens kans op de Rabo Publieksprijs. Vanaf eind augustus is het dan weer mogelijk om op jouw favoriet te stemmen. De partij met het meeste aantal stemmen wint de Rabo Publieksprijs.  

Interviews winnaars 2018
Wil je weten hoe het is met de winnaars uit 2018? Lees dan via onze blog de interviews terug met de winnaars. 
Hoe is het nu met Griet Menschaert van KONT Magazine, winnaar Stimuleringsprijs.