Direct naar content

Op veler verzoek organiseren we samen met de trainers van Charistar weer unieke, eendaagse workshops binnen het programma van Wijzer Werven. Op het gebied van fondsenwerving en netwerken bieden we wederom gratis drie workshops aan. Je kunt alledrie de workshops volgen, maar je mag je ook inschrijven voor één van de drie workshops. De twee workshops omtrent fondsenwerving zijn wel slim om beide te volgen als je nog geen ervaring hebt op dit gebied. 

We bieden dit jaar deze 3 workshops aan:
4 maart Basisprincipes fondsenwerving
Deze workshop is een kennismaking met fondsenwerving in het algemeen. Het helpt de culturele instelling aan basiskennis en -vaardigheden om toe te werken naar een fondsenwervende organisatie. Deelnemers krijgen eerst inzichten in trends en ontwikkelingen aan de hand van voorbeelden en cases. In de middag wordt een stappenplan behandeld die de organisatie beter in staat moet stellen om succesvol te werven.  Gedurende de dag werken de deelnemers aan het maken van een goede elevator pitch voor hun instelling.
De workshop is geschikt voor iedereen die in contact komt of kan komen met financiers, sponsors, donateurs en publiek of klanten en de basis van fondsenwerving willen leren.
Er wordt van tevoren een huiswerkopdracht per e-mail ingeleverd.

26 maart Fondsenwerving bij fondsen
Deze workshop biedt inzicht in de benaderwijze van fondsen en stichtingen om hier het meest optimale resultaat uit te behalen. Tijdens de workshop worden de volgende 8 stappen uitgelegd en doorlopen voor een succesvolle fondsenwerving:
• hoe vind je de juiste insteek;
• hoe maak je een fondsenscan;
• hoe maak je een projectplan;
• hoe maak je een begroting en dekkingsplan;
• hoe maak je een begeleidende brief;
• hoe werkt een aanvraagprocedure;
• hoe verzorg je de lobby;
• hoe verzorg je de afhandeling.
Daarnaast worden er handige tips & tricks uit de praktijk gedeeld.
De workshop is geschikt voor fundraising medewerkers en iedereen die in contact komt of kan komen met fondsen en stichtingen.
Als huiswerkopdracht bereiden de deelnemers minstens één concreet project voor waarvoor ze een fondsaanvraag willen indienen en hiervoor vullen ze een fondsenscan Een aantal aspecten van de projectaanvraag wordt tijdens de training uitgelicht en met de groep aangepast en/of aangescherpt met behulp van kritische feedback van de trainer en groepsdiscussies. Aan het einde van de workshop heeft de deelnemer zijn eigen projectaanvraag aangescherpt zodat deze meer kans maakt om toegekend te worden.

16 april Effectief Netwerken
Deze workshop gaat over het effectief gebruikmaken van je bestaande netwerk en hoe je een relevant netwerk opbouwt. Uit persoonlijke bronnen worden verschillende sleutelpersonen gehaald die jou verder gaan helpen. Met het werven van fondsen, het benaderen van ambassadeurs, met het bouwen van je positie en reputatie, met het delen van netwerken tussen jou en je collega’s.
De workshop is geschikt voor iedereen die een netwerk wil aanspreken om tot zaken te komen.
Het is een workshop waarin je aan de hand van een aantal cases begeleid wordt met concrete opdrachten. Je maakt een start met een persoonlijk netwerkplan. Je inventariseert je eigen bronnen die waarde voor je netwerk hebben, je inventariseert de verschillende rollen en belangrijke contacten die rollen in jouw netwerk kunnen vervullen. Je leert om een gunst te vragen.

Alle workshops vinden plaats bij ons in het Designhuis op de tweede verdieping van 09.30 - 17.00 uur. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar info@cultuureindhoven.nl. Je hebt tot en met 17 februari de tijd om je in te schrijven.