Direct naar content

In de open call De Kunst van het Afkijken biedt Cultuur Eindhoven ondersteuning aan jonge ontwerpers en architecten die willen leren van ervaren en gerenommeerde professionals. Het doel van het traject is het stimuleren van een volgende stap in de loopbaan en ontwikkeling als maker. In de vorm van de open call ‘De Kunst van het Afkijken’ riepen we ontwerpers en architecten op om hun concrete leervraag of dilemma’s die voor hen nieuw zijn en waar anderen al een weg in hebben gevonden met ons te delen. Dit werd gedaan in de vorm van een eigen voorstel over een leertraject met een mentor van eigen keuze. Elf ontwerpers gaan nu aan de slag met hun traject.

Naam Mentor Bedrag Leervraag
Fabienne van der Weiden Loes Dellevoet € 5. 000 Hoe kan ik mijn vaardigheden verbeteren op het gebied van mode en textielontwerp, zodat ik met LABELEDBY. visueel aantrekkelijke kledingstukken kan presenteren die daarnaast ook kwalitatief goed in elkaar zitten?"
Kim Stanek & Nicola Charlesworth  Esther Jongsma en Sam van Gurp (VANTOT) € 4.930 "Hoe kunnen we een netwerk ontwikkelen dat onze studio doet groeien zodat deze zelfvoorzienend kan zijn?”
Mies Loogman Miriam van der Lubbe € 4.995 "Hoe positioneer ik mij als ontwerper zowel binnen als buiten het ontwerpveld?"
Lotte de Haan

Minsung Wang en Ron Krielen

(Bron van Doen)
€ 4.965 "Hoe kan ik mijn ervaring in het opzetten van social-design projecten kan waarborgen in services waarmee deze kennis en eigenaarschap overgedragen kan worden aan (sociaal-maatschappelijke) organisaties die betrokken zijn bij de projecten?"
Imke Sloos Corine Koole € 5. 000 "Hoe kan ik mijn gespreksvaardigheden verbeteren door middel van interview technieken te bestuderen?"
Bashar Abed Dion Visser € 5. 000 De ambitie om vaardigheden op te doen als ruimtelijk vormgever door middel van het ontwerpen en maken van een drietal objecten.
Bich Tran Jan Rothuizen € 5. 000 "Hoe vertaal ik veelal complexe resultaten uit onderzoek naar meer tastbare, visuele concepten of ideeën?"
Jess Oberlin Angelique Spaninks (Artistiek + Cultureel) Anne Veenstra (Financieel) € 5. 000 Welke aspecten van mijn huidige ontwerppraktijk / culturele onderneming, zijn de bouwstenen die ik nodig ga hebben voor een toekomstbestendige carrière? Zowel op artistiek als financieel vlak."
Aline Gerards Anne Ligtenberg € 5. 000 "Hoe kan ik mijn opties van visuele vertalingen uitbreiden, waardoor mijn creative process in de toekomst beter en snel kan verlopen?" 
Boey Wang Simon Dogger € 5. 000 De ambitie om zich verder te verdiepen in niet-visueel ontwerp vanuit het perspectief van iemand met een visuele beperking.
Evie Sparidaens Ben Lardinois € 5. 000 De ambitie om vaardigheden op te doen op het gebied van filmtechnieken zoals belichting en soundscapes.
terug naar het overzicht